Första besöken på kliniken

| Postat i: Allmänt, IVF-kliniken
0
Första dagen lämnades spermaprov och dagen efter skulle vi få svar. Dagen efter svar på spermaprov - såg bra ut om jag inte minns fel var det 54% som simma framåt och de behöver vara minst 40%. Sedan ultraljud på mig. Såg bra ut såg en äggblåsa så snart ägglossning (dok så visste jag det redan) sen har jag en bakåtlutad livmoder, tydligen inte så vanligt men ska inte vara några problem endå. Sedan genomgång av alla sprutor som jag ska ta när vi påbörjar IVF i Januari. Enligt läkaren så har vi 35-45% chans att lyckas på första försöket då vi är oförklarligt barnlösa, om man inte gör IVF har man 20% chans vid normal ägglossning. Så hoppas nu. 

Världens bästa dröm och 2 års väntan

| Postat i: Barnlängtan
0
Jag hade världens bästa dröm för några nätter sedan. Jag drömde att vi hade 2 barn, 2 pojkar den ena lite äldre och den andra var nyfödd. Sen var ja på jobbet och visade upp den nyfödde. Pojkarna hette förövrigt Oscar och Emil, som min pappas kusinbarn, konstigt nog :P jag gillar verkligen inte "vanliga" namn vill ha lite annorlunda namn på våra barn. Faktiskt så har vi redan 2 flicknamn och 1 pojknamn som vi inprincip redan bestämt oss för :) sen så vaknade jag upp från drömmen och insåg att det inte var sant. Allt kändes så verkligt när jag satt där och höll i min nyfödde :( nu har jag också fått mellanblödning så snart kmr nog mensen :( typiskt! 

Nu är det förövrigt 2 år sedan vi börja försöka skaffa barn. Det gör ont i kroppen att tänka på det, vill bara lägga mig ner och dö en stund. Men jag hoppas att innan nästa nyår 2014 eller börjar av 2015 beror på om allt ser bra ut och hur snabbt vi får börja med IVF att vi ska ha ett barn då :) under dessa 2 år har det varit blandade känslor, mest gråt varje månad när mensen kommer och alla runtomkring plussar eller föder sitt barn. Kort på Facebook på söta bebisar. Folk runtomkring som frågar när ska ni ha barn? Jag skulle kunna strypa såna inkompetenta personer. Tycker inte man ska lägga sig i personers privatliv spelar ingen roll hur väl man känner personen vart 3:e par har svårt att få barn enligt statistiken så man ska hålla sin mun. Sorry för det långa inlägget.