Skrädmjölsgröt

| Postat i: Livet som mamma
0
Så där nu hittade jag paltbröd i affären. Så har gjort Skrädmjölsgröt till Alvin. Han ska få smaka sen när han vaknar.


BVC

| Postat i: Livet som mamma
5
I måndags var vi på BVC. Alvin följer sin vikt och längd kurva perfekt. Pratade lite om smakportioner och det är ju som ni kanske vet 1 krm smakportion per dag som man ska ge. Men min BVC tyckte eftersom Alvin verkar så intresserad av mat att vi kan ge honom 1 msk per dag. Sen även att vi skulle pröva gröt. Och att nu när han är 4 månader och innan han fyller 6 månader skulle vi byta ut ett mål med ersättning mot t.ex. En portion gröt. Men kommer att köra på 1 msk ett tag innan vi ökar, så magen hinner med. Alvin fick pröva banan gröt med ris och mangopure. Först gjorde han värsta minen, men sen verkade han tycka att det var gott!

Tog emot litegrann att jag var tvungen att köpa pulvergröt. Vill gärna göra allting själv. Men det enda receptet på gröt som passar 4 månader (som jag  hittade på nätet) innehåller paltbröd och jag hittar det inte i vår butik. :( 

Kanske någon av er läsare har något bra recept på gröt till en 4 månaders?

Midsommar

| Postat i: Livet som mamma
0
Igår var det midsommar och vi umgicks med min bror med familj samt min mamma. Vi köpte ett UV-tält till Alvin för några dagar sedan, så han fick inviga det igår då det var strålande sol. Var även strålande sol idag! Äntligen kanske sommaren har kommit hit. Idag så fick Alvin känna på gräset för första gången, han tyckte det var väldigt intressant.