BVC

| Postat i: Livet som mamma
5
I måndags var vi på BVC. Alvin följer sin vikt och längd kurva perfekt. Pratade lite om smakportioner och det är ju som ni kanske vet 1 krm smakportion per dag som man ska ge. Men min BVC tyckte eftersom Alvin verkar så intresserad av mat att vi kan ge honom 1 msk per dag. Sen även att vi skulle pröva gröt. Och att nu när han är 4 månader och innan han fyller 6 månader skulle vi byta ut ett mål med ersättning mot t.ex. En portion gröt. Men kommer att köra på 1 msk ett tag innan vi ökar, så magen hinner med. Alvin fick pröva banan gröt med ris och mangopure. Först gjorde han värsta minen, men sen verkade han tycka att det var gott!

Tog emot litegrann att jag var tvungen att köpa pulvergröt. Vill gärna göra allting själv. Men det enda receptet på gröt som passar 4 månader (som jag  hittade på nätet) innehåller paltbröd och jag hittar det inte i vår butik. :( 

Kanske någon av er läsare har något bra recept på gröt till en 4 månaders?
Hittills till BVC


Anonym

Jag har inget bra recept men däremot stod det i bvcs broschyr om risgröt att den kunde innehålla arsenik så att man inte skulle ge det för ofta. Mycket märkligt är det. Så vi ger inte risgröt alls. Vi kör den vanliga havregröten från 4 månader. Anledningen till varför man skulle använda den o inte göra eget var just alla tillsatta vitaminer o mineraler som de behöver sa bvc sköterskan. Tycker havregröten är supertrist men ungen äter med god aptit ☺

Svar: Jaha vad konstigt om risgröten...min BVC sa inget om det och jag fick ingen broshyr heller :/ tänkte köpa vanlig havregröt men det enda gröten som fanns i vår lilla butik var det med ris. Jo läste lite på nätet om att BVC rekommenderar köpegröt just pga vitaminer och mineraler. Men det kan man tydligen tillsätta själv i den hemgjorda gröten. :)
minlangtanefterdig.webblogg.se

Anonym

Paltbröd finns på Ica maxi och det är pga järnet 👌

Svar: Har inte hittat det varken i butiken på orten vi bor, eller på Ica maxi :( får ta och fråga och se om dom kanske kan ta hem det åt mig :)
minlangtanefterdig.webblogg.se

Annie

Vad är det för fel på pulvergröt? Den innehåller allt som bebis behöver?

Svar: Inget fel på pulvergröt. Men som jag skrev i inlägget så vill jag göra så mycket mat som möjligt hemmagjort.
minlangtanefterdig.webblogg.se

kmp

Vår tjej är också nyfiken på mat men vi har inte bråttom. Ger små kryddmått då och då, och hon är snart 6 mån. Varför har BVC så bråttom att de rekommenderade dig att frångå de allmänna riktlinjerna? Är han inte nöjd med ersättning/bröstmjölk? Menar inte att kritisera, bara ifrågasätta eftersom jag själv funderar mycket på det här med mat.

Svar: Vet faktiskt inte varför dom rekommenderade mig det. Hon sa bara att jag kunde ge honom en msk per dag.
minlangtanefterdig.webblogg.se

Elin

Tror det går fint att ge egengjord havregrynsgröt & tillsätta ekologiska soltorkade aprikoser. Det ska tydligen innehålla mycket järn. Vet flera som gett deras bebisar det.

Svar: Så bra, jag läste om det på nätet :)
minlangtanefterdig.webblogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: