Ännu en tand!

| Postat i: Livet som mamma
1
Igår hade ännu en tand spruckit igenom! Så det blir ju 3 tänder på 3 dagar. Inte konstigt att han har haft så svårt med nattsömnen, han har nämligen vaknat vid 00 varje natt i typ 1 vecka och sedan varit vaken till 02-03 tiden. Men igår så sov han hela natten :) så nu har våran stor kille 8 tänder. Kan någon pausa tiden? Den går alldeles för fort...och jag börjar jobba på måndag. Ska bli spännande, jag längtar faktisk. Ska bli lite skönt att få vara hemifrån lite och hinna sakna mina grabbar. :)

Pulk premiär och tänder

| Postat i: Livet som mamma
1
Igår så börja det snöa massor där vi bor. Så då tog jag fram min pulka från 90-talet och skrubbade upp den. Sen när Robin kommit hem från jobbet och vi hade ätit, så blev det pulk premiär för Alvin. (Måste ta och köpa en reflexväst till Alvin men glömde det idag då vi var i stan)
Han verkade inte så jätte imponerad såg mest trött ut, även idag då vi var ute med pulkan. 

Kom på att jag glömde skriva att samma dag som Alvin blev 9 månader så stod han utan stöd. Vi var på badhuset och där har dom en skattkista i barnpoolen och Alvin brukar alltid stå och hålla i sig i den och plaska i vattnet. Men då så släppte han helt plötsligt och stod själv i några sekunder. Men han har inte gjort det sedan dess. 

Och nu tillbaka till dagens inlägg. Idag så fick Alvin 2 st tänder, så nu är han uppe i 7 st tänder. Nr 6 och 7 kom idag.

9 månader

| Postat i: Livet som mamma
1
Idag blir vår fina Alvin 9 månader. Hela 9 månader, känns helt otroligt underbart att få vara mamma till vår fina son. Och att han har funnis hos oss i 9 månader, tiden går alldeles för fort.

Alvin kryper så det ryker fortfarande och han ställer sig upp mot ALLT. Gillar t.ex.  att dra sig upp mot soffbordet, tv-bänken etc. Han vill gärna klättra i våran trapp också, men det tillåts inte! 

Lite bilder på klätterapan.


Han sover från 19-20 tiden och är som en väckarklocka kl 6.30 varje morgon. Han sover på dagen mellan 2-3 gånger allt från 30 min till 2 timmar. Alltså han kan sova t.ex på morgonen 1 h, efter lunch 1 h och före middag 30 min. Som max sover han 3 timmar sammanlagt på dagen. 

Så här äter han;
Frukost - Gröt
Mellis - ex. Fruktsmoothie, rån
Lunch kl 11 - Hemmagjord barnmat
Mellis kl 14 - ex. Fruktsmoothie, rån
Middag kl 16-17 - Hemmagjord barnmat
Kvällsmål kl 18.30-19 - Välling

Vi har börja få fasta tider på måltiderna nu, förutom frukost och 1:a mellanmålet och det beror lite på att frukosten blir lite olika tider beroende på hur länge vi myser i sängen på morgonen. Alvin gillar all mat/smoothies som jag gör, vilket är jättekul. :) Han älskar att ha leverpastej, mjukost eller smör på sina rån, sen gillar han att dricka vatten också. Tror inte det finns någonting som vi gett honom hittills som han inte gillat. 

Någonting Alvin hatar är att klä av sig/ta på sig kläderna samt att byta blöja. Då blir han galen och bara skriker. Kanske är 1/10 gånger som han är lugn vid dessa tillfällen. 

Förra veckan så var det "förskole fotografering" på öppna förskolan. Blev så himla nöjd med våra kort. Beställde 5 st digitala bilder. Så man sen kan framkalla dom i den storleken man vill.  Här är korten. :)


Foto: Fotograf Sara Hällgren
www.fotografsara.se