Viola 3 månader

| Postat i: Livet som mamma
0

I söndags så blev Viola 3 månader. Hon sover fortfarande jättebra på natten från 21-tiden till mellan 05.30-06.30 utan mat. Hon har inte direkt fått några speciellt mat tider på dagen men på kvällen har hon börja äta kl 18.30 och sen 20.30 äter hon sitt kvällsmål sen somnar hon. Det är klart att vissa dar kan ju tiderna diffa lite. Men så ser det ut just nu. 


Hon kräks forfarande massor efter nästan alla mål och i bland är det som en flod. Ibland kan hon spy 1 timme efter hon ätit också..så less på att bli nerkräkt varje dag och torka spya. Får byta kläder på mig och Viola flera gånger per dag. 

Hon tuggar/suger extremt mycket på sina händer, hon trycker nästan in hela knogen i munnen ibland. Tror att det blir som med Alvin, att hon får en tand vid 5 mån. Bara hoppas att hon inte biter mig i tuttarna om jag fortfarande skulle amma då. Vid den här tiden hade jag slutat amma Alvin. Men med Viola känns det så himla bra med amningen, allt går så lätt och jag känne mig mer självsäker med amningen denna gång. Förra gången gillade jag verkligen inte att amma, därför slutade jag amma Alvin vid 3 månader. Denna gång tänkte jag hel amma till 6 månader, om Viola tillåter mig såklart. :) sen får vi se om jag delamma nån månad efter det.

Idag rullade Viola från mage till rygg, hade lagt henne på magen för att öva nacken och vips så rulla hon över. :)


Länge sen

| Postat i: Livet som mamma
0

Nu var det länge sen jag skrev här. Tänkte berätta lite vad som hänt. Viola var på BVC i onsdags hon vägde då 5590gr och var 59,5 cm lång. På söndag blir hon 3 månader, tiden går alldeles för fort. På måndag blir det vaccin för henne då hon i onsdags lät täppt i näsan. Hon sover väldigt bra på natten, har gjort det i 1 månad nu. Allt mellan 5-11 timmar utan mat den senaste månaden. Men nu senaste veckan har hon somnat 21-22 tiden sen sovit till 5.30-7 tiden innan hon vaknat för mat. Men inatt somna hon 21 och sov till 08(!) utan mat. Så ibland sover hon lite längre utan mat. :) 


Alvin är så himla duktigt han pratar massor och älskar att vara ute och leka. Han är på förskola måndag-onsdag 15 timmar sammanlagt. Han är så snäll med sin lillasyster, det är klar att ibland kan han bli hårdhänt mot henne. Så vi säger hela tiden att han måste vara försiktig. Han kallar Viola för toa/doa. Nu har han även börjat säga Vivvi ibland, då vi kallar henne det.

Alvin har börjat somna själv i sin säng på dagen/natten. Förut så lång vi alltid bredvid tills han somna om man försökte gå iväg före han somna så blev han jätteledsen och ställde sig vid trappgrinden och grina. Men förra veckan var Robin och jobba i Malå och sovde även där. Så jag var ensam med barnen vid nattningen. Tänkte då göra som jag bruka göra på dagen att amma viola samtidigt som Alvin somnar. För att göra en lång historia kort så funkade det inte och Viola ville inte vara kvar på övervåningen hon bara grät så Alvin kunde inte somna. Sa då till Alvin att han fick ligga själv då jag skulle vara nere med Viola. Han sprang bara upp ur sängen några gånger och sen somna han. Så nu har vi kört med versionen: läsa bok, slå igång godnatt skiva, säga godnatt och sen gå ner. Han gick bara upp ur sängen dom tre första nätterna och nu så säger han åt oss att gå ner. Igår efter vi kramas godnatt sa han - gå ner. 

Här kommer en bildbomb på barnen.