Förlossningsberättelse

| Postat i: Gravid med Viola, Livet som mamma
0

Här kommer förlossningsberättelse om

Viola.

23/1 
Om man kollar tillbaka här i bloggen så ser man ett inlägg om att jag fixat liggdelen till vagnen på natten den 23:e. Hade absolut inga känningar då. Gick och la mig vid 2.30 och vid 03 så vaknade Alvin och kom till vår säng. Kände då att jag hade lite ont i magen (som mensvärk typ) men tänkte inte mer på det, så somnade om.

Kl 06 - vaknade jag upp av att jag hade en värk. Sekunden efter ringde Robins mobil larm, men han snozzade. Jag petade till Robin och sa att jag tror jag just hade en värk. Han sken upp som en sol och sa att han skulle stanna hemma från jobbet. Jag sa att det är inte säkert att det var en värk (kände mig lite osäker då värken inte gjort så ont) och latesfasen kan pågå flera timmar/dygn så försökte övertala Robin att fara på jobbet ett tag. Men han vägrade och tur var ju det annars hade jag kanske fött hemma..

6.30 - fick jag tre värkar på 10 minuter och nu började värkarna göra ont så jag fick andas mig igenom dom. Värkarna trappas upp väldigt fort och gör väldigt ont. Under tiden så fixade Robin frukost till Alvin och vi försökte lösa hur vi skulle göra med Alvin. Han hade denna dag förskoletid från 09. Men vi lyckas till sist få tag i fsk (deras telefon hade oturligt nog gått sönder denna dag) om att lämna tidigare. 

Ca 7.30 - tiden framtills vi kom till förlossningen är väldigt dimmig (med klockslagen alltså). Har ingen aning om när Robin for och lämna Alvin. Men gissar vid 7.30-tiden. Medans Robin är borta sitter jag i soffan och andas genom värkarna. Lyckades få i mig ett äpple mellan värkarna då jag var jättehungrig! När Robin kommer hem efter lämnat Alvin på fsk, så är vi hemma en liten stund innan vi åker in till förlossningen.

Ca 8.30 - åker vi hemifrån. I bilen har jag värkarna från helvetet. Trodde på fullaste allvar att jag skulle dö. När vi gick från parkeringen till förlossningen hade jag flera värkar, kändes som att jag skulle föda på parkeringen.

8.53 - kommer vi till BB. Jag är väldigt smärt påverkad och det kändes som att bebisen skulle trilla ut på golvet. Jag var öppen 8cm.

09.05 - dom tar hål på hinnorna, klart fostervatten avgår. Får samtidigt börja krysta.

09.11 - föds Viola

Det tog 18 minuter innan Viola kom ut från det att vi kom till BB. Jag hann använda mig av lustgas. Jag krystade i 6 minuter med ca 3 krystvärkar innan hon föddes.

VIOLA emelie alice
23 Januari 2017
Kl.09.11, 3310gr och 49cm lång 

Efter förlossningen frågade barnmorskan hur jag mådde. Kände mig lite chockad över att allt gått så fort, hann knappt till förlossningen och hann inte med värkarna. Värkarna gick verkligen från 0 till 100 i smärta. Vid Alvins förlossning hade jag tid på mig när allt gick på 8 timmar från första känning så då trappades värkarna upp i lagomt takt. Denna gång blev det som en chock med att värkarna gick från 0 till 100 så fort då det endast tog 3 timmar och 11 minuter från första känningen tills hon var ute. Men nu i efterhand känns allting bra, dock så hade jag uppskattat om förlossningen hade varit någon timme längre. :)

Hittills till Förlossningsberättelse

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: