1 vecka hemma

| Postat i: Livet som mamma
0

Nu är Viola 8 dagar gammal och vi har varit hemma i 1 vecka. Vi sovde en natt på förlossningen.


Allting går bra här hemma och storebror börja väll vänja sig. Han tycker verkligen om viola, han håller ofta fram händerna och då menar han att han vill hålla i henne, han kramar och pussar henne, när hon gråter om hon ligger i sin vagga springer han dit och försöker trösta henne eller ge henne nappen. Om man byter blöja och hon gråter kommer han springandes med hennes snuttekanin. 

Det som är, är att Alvin blev väldigt...ja just nu kommer jag inte på det rätta ordet. Men han börja söka väldigt mycket uppmärksamhet sen vi kom hem med viola. T.ex. Han börja göra massor med saker som han inte får göra, han kasta saker på mig när jag skulle amma och det senaste var att han försökte bita mig. Vi försöker verkligen att ge han massor av uppmärksamhet (Robin är hemma 1 månad nu) men det verkar ändå inte räcka för Alvin då han har betett sig väldigt illa dom första dagarna vi var hemma, var han helt omöjlig.
Men dom senaste dagarna nu har det blivit lite bättre. 

Amningen går bra och hon äter lite som hon vill. Men mellan 2-3 timmars mellanrum på dagen och dom senaste nätterna 4 timmars mellanrum.

Vi har hunnit vara ute på första barnvagnspromenaden med barnen. Alvin gillade verkligen att sitta bredvid Viola. Han kallar henne för bi = bebis och ibland försöker han säga Viola. Viola har även hunnit ta första badet, som hon hatade hon skrek hela tiden och Alvin försöker trösta henne med att kasta i badleksaker i badet.


Nu är hon här!

| Postat i: Gravid med Viola
2

3 dagar före BF så kom hon äntligen till oss! Alvins lillasyster Viola, 09.11 imorse, 3310gr och 49cm. En kopia av sin bror, skiljer endast 10gr på födelsevikten. Förlossningen gick endast på 3 timmar och 11 minuter från första känningen tills hon föddes. Hann knappt landa i förlossningsrummet innan hon kom ut.


3 dagar till BF

| Postat i: Gravid med Viola
0

Eftersom klockan slagit 00, så är det nu 3(!) dagar till BF. Känner fortfarande ingenting förutom att bebis ligger väldigt långt ner, har värk i underlivet när jag går och sammandragningar som gör hela magen stenhård. Men inte så att det känns som att någonting är på g..och sömnsvårigheter har jag fortfarande. Fastän Alvin vaknar 06 varje morgon och man är uppe då så är jag ändå inte trött på kvällen, helt sjukt! Men så är det att vara höggravid.


Så nu har jag roat mig med att fixa liggdelen till bugaboo:n. Hade gett Robin det som uppgift egentligen och ikväll fråga jag om han skulle göra det före bebisen kommer eller efter. Fick som svar kanske före om jag hinner, så blev less och fixade det själv. ;) var så mysigt att bara lägga ner åkpåsen som jag hade när jag var nyfödd och som vi använde till Alvin också. Och hänga dit det fina vagnhänget med ugglor som jag fått av min kompis när Alvin var liten. :)