Viola 5 månader

| Postat i: Livet som mamma
0

Nu har Viola (förra veckan) hunnit blir 5 månader. Känner knappt att jag hinner med denna gång. Snart ska hon väll krypa iväg..haha skämtosido. Men allt är bra med oss alla, förra veckan onsdag gick Robin på sommarledigt han har semester/föräldrapenning i 10 veckor. Så skönt att vara lediga tillsammans hela sommaren. Och nu är det också bestämt att jag är ledig till 12/2-18, då Viola haft färdigt sin inskolning på förskolan. 


Viola hade just börjat få rutin på att somna mellan 20-21 på kvällen och sova till 5.30-07 men ironiskt nog när Robin gick på ledighet så börja hon vara uppe längre..nu är hon uppe till närmare 00, men då sover hon till ca 08. Känns som hon är inne i någon fas nu, hon ska bara äta,äta,äta på kvällen...blir typ aldrig nöjd. Prövade ersättning för tänkte att min mjölk kanske inte längre duger på kvällen, men ersättningen dög ändå inte. Sen är hon såååå mammig, alltså hon bara skriker när Robin ska försöka söva henne på kvällen, men direkt jag tar henne blir hon tyst. Sen ibland så sover hon knappt på dagen, så hoppas verkligen detta vänder snart! 

I övrig så försöker vi ge smakportion varje dag. Hon har smakt:
* Gröt
* Morotspuré 
* Potatis och majspuré 
* Lite olika frukt puréer 

Hon gillar allt utom morot hittills. Hon verkligen gapar och tar tag om skeden när man matar henne. 

Vi har även köpt en ny vagn (begagnad). Den är såå fin, älskar den verkligen. Så bekväm att köra, är en Emmaljunga Viking. 
Har en bugaboo donkey duo, men den har Alvin knappt suttit i, Max 5 ggr sen Viola föddes då han hellre åker ståbräda. Så har den ute till försäljning nu. 


Violas dop

| Postat i: Livet som mamma
0

I Söndags (11/6) döptes äntligen Viola. Vi fick ju som sagt ställa in den tänkta dopdagen pga magsjuka. Men nu var alla friska och alerta. :) Allting gick bra på dopet. Viola skötte sig fint i kyrkan och Alvin också, dock så ville han inte stå där framme med oss...så lite svårt att få med Alvin på bilder.


Viola 4 månader

| Postat i: Livet som mamma
0

Hade tänkt att skriva ett inlägg när Viola blev 4 månader förra tisdagen, men då hade vi tyvärr fått magsjuka i huset...alla åkte vi dit :/ så Violas dop som skulle vara i lördags blev inställt..:( så det blir nästa helg 11/6.


Viola är nu 4 månader och det låter klyschig men det är sant, tiden går så otroligt fort! Hinner knappt med denna gång! Helammar Viola fortfarande hade tänkt få henne att ta flaskan så jag och Robin kanske kan gå ut och äta på vår bröllopsdag nu i Juni. Men när jag hade magsjuka och var helt utslagen försökte Robin ge Viola flaskan, hon vart helt galen och skrek i typ 1,5 timme! Hon totalvägrade så fick lov och amma henne mellan mina kräkningar. Men hade tänkte att jag ska pröva ge henne flaskan i helgen och se om det går bättre då. Viola var på BVC dagen innan hon blev 4 månader, vägde då: 5860gr och var 61,5 cm lång. Viola har nu fått ett egen rum som hon sover i. Hon har ju alltid sovit i sin spjälsäng och sen hon var 2 månader sovit från 21-06 och det fortsätter hon med ännu.